Speciality
PAELLA
Paella vznikla ve Valencii. Je to skromný pokrm s mnohaletou tradicí. Jeho popularita byla tak velká, že existuje mnoho variant v různých oblastech Španělska a je známý v celém světě.
AJO BLANCO
-Namočíme strouhanku v malém množství vody.
-Rozdrtíme mandle a stroužky česneku.
-Mícháme namočenou strouhanku s česnekem a mandlemi až získáme bílou pastu.
-Za stálého míchání přidáváme olej.
-Přidáváme vodu dokud se nevytvoří krém.
-Podáváme za studena s hrozny nebo melounem.
ARROPE
-3 l hroznového moštu
-24 čerstvých fíků
-meloun
-malá dýně
-minerálka
MENESTRA
Menestra je jedním z těch pokrmů, které má dosti pochybnou čest být jedním z nejvíce nenáviděných pokrmů dětí v zemi, ale španělské matky menestru rády dětem připravují. Základní jídlo je vetšinou připraveno z vařené zeleniny.
SANGRIA
Sangria je jeden z nejpopulárnějších a nejznámějších španělských nápojů. Rychle se rozšířil do Portugalska a španělských kolonií.
-Broskev rozkrojíme na polovinu a vyndáme jámy a rozkrájímena velmi jemné plátky. Pomeranč a citron oloupeme a nakrájíme velmi jemně.
-Ovoce dáme do nádoby s cukrem a brandy a necháme max. 2 hodiny.
-Přidáme víno a citronovou šťávu.
-Přidáme skořici a necháme v ledničce vychladnout. Podáváme velmi chladné.